Καλωσορίσατε στην ιστοσελίδα του ιατρείου μας


  Τηλέφωνα Επικοινωνίας : 25210-25702 / 6948 463 600

Dr. Κωσταντίνος Βολιώτης

Αγαπητέ επισκέπτη, εφόσον έφτασες ως εδώ, επέτρεψε μου να σου πω μερικά πράγματα για μένα. Θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις εάν είμαι ο γιατρός που ψάχνεις ή όχι. Εάν αυτά που θα διαβάσεις παρακάτω σε εκφράζουν είναι σίγουρο ότι μπορούμε να χτίσουμε μια σωστή σχέση. 

Είναι καλύτερα οι σχέσεις μεταξύ γιατρού και ασθενή να βασίζονται στην ειλικρίνεια

Με βάση αυτό οφείλω να ξεκαθαρίσω εξ’αρχής μερικά πράγματα. Δεν είμαι ο καλύτερος γιατρός του κόσμου και σίγουρα δεν είμαι ο μοναδικός γιατρός στην Δράμα. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα στο παίξω σπουδαίος και δήθεν. Ούτε θα σου καυχηθώ για τις μοναδικές μου γνώσεις και την ανεπάρκεια των υπόλοιπων συναδέλφων. Θα σε ακούσω προσεκτικά, με υπομονή, χωρίς καμία κριτική διάθεση. Εάν μπορώ να βοηθήσω με κάποιο τρόπο, θα το κάνω. Διαφορετικά θα σου πω ξεκάθαρα ότι δεν είμαι ο κατάλληλος γιατρός. Δεν πρόκειται να σου προτείνω πράγματα που δεν έχουν επιστημονική βάση ή το όφελός τους είναι αμφισβητούμενο. Αυτά που θα σου προτείνω είναι βασισμένα σε γνώσεις και κλινικές δεξιότητες με αποδεδειγμένο όφελος για την υγεία σου.

Θα προσπαθήσω να σε πείσω να συμμετέχεις ενεργά στην διαχείριση της υγείας σου

Να χτίσεις μια καθημερινότητα με βάση την κίνηση ή την άσκηση, και την σωστή διατροφή. Σε όποιο βαθμό αυτό είναι εφικτό για σένα. Εάν χρειαστεί θα τροποποιήσω αναλόγως την φαρμακευτική σου αγωγή. Μπορεί να σου κόψω φάρμακα, είτε να σου προσθέσω. Ανάλογα πάντα με αυτά που θα αποφασίσουμε μαζί ότι είναι το καλύτερο για σένα.

 Μεταπτυχιακές σπουδές στο Σακχαρώδη Διαβήτη

Η πτυχιακή μου εργασία είχε ως αντικείμενο την θεραπεία του Σακχαρώση Διαβήτη και των συνδυασμό των φαρμάκων μεταξύ τους. Ανάλογα με τον ποιο ασθενή έχω μπροστά μου στοχεύω στους υποκείμενους μηχανισμούς που προκαλούν την πάθηση και τις επιπλοκές της. Υπολογίζω πάντοτε την πιθανότητα να πετύχουμε το λεγόμενο step down (αποκλιμάκωση της θεραπείας) προσφέροντας καλύτερη ποιότητα ζωής. (Αυτό δεν είναι εφικτό σε όλους).  Με βάση την κετογονική δίαιτα (τις παραλλαγές της και τα επίπεδα εντατικοποίησής της) υποστηρίζω τους ασθενείς που επιθυμούν να βελτιώσουν την υγεία τους. Δεν είμαι διαιτολόγος – διατροφολόγος.

Ξεκάθαρες σχέσεις

 Χρησιμοποιώ τα φάρμακα που θεωρώ ότι είναι τα καλύτερα για την κάθε περίσταση. Οι εταιρίες των οποίων θεωρώ καλύτερα τα φάρμακα μου χορηγούν τα έξοδα για τα επιστημονικά συνέδρια τα οποία παρακολουθώ (max 5/ χρόνο). Δεν ψαρεύω πελάτες στην εκκλησία. Δεν είμαι “βαμμένος” πολιτικά. Συνεργάζομαι με όλους τους συναδέλφους και δεν κατευθύνω τους ασθενείς σε φαρμακεία. 

 Ιδιωτικό ιατρείο vs νοσηλεία ασθενών.

Μου αρέσει η ιατρική τόσο στο ιδιωτικό μου ιατρείο όσο και στις κλινικές στις οποίες εργάστηκα και εργάζομαι. Στις κλινικές όπου νοσηλεύονται ασθενείς είμαι αναγκασμένος να αντεπεξέλθω σε πιο σύνθετα προβλήματα. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό είναι προς όφελος δικό μου (ιατρικό, προσωπικό επίπεδο) όσο και για τους ασθενείς που θα χρειαστούν την συμβουλή μου στο μέλλον.

Προσωπικές πληροφορίες

Προσπαθώ να γυμνάζομαι καθημερινά και να τρώω υγιεινά. Εκτός από την ιατρικές εξελίξεις, νιώθω την ανάγκη να μαθαίνω πράγματα για την νευροψυχολογία, την αυτοβελτίωση, την οικονομία, την επιχειρηματικότητα, το διαδίκτυο. Ακολουθώ την κετογονική διατροφή σε προσωπικό επίπεδο.

Είμαι ο ιδρυτής της εταιρείας υγιεινής διατροφής Ketoabout IKE (www.ketoabout.gr)

Προσπαθώ να είμαι κοντά στους ασθενείς σεβόμενος όμως τις προσωπικές μου στιγμές και την ανάγκη για χαλάρωση.

Είμαι πατέρας μίας υπέροχης κόρης…

Εκπαίδευση

 • Μάστερ Διαβητολογίας Ιατρική Σχολή Ρώμης (βαθμός άριστα, 2016)
 • Ειδικότητα Γενικής – Οικογενειακής Ιατρικής – Αλεξανδρούπολη (2011)
 • Ιατρική Σχολή Σιένας Ιταλίας (βαθμός  άριστα, 2004)

Εργασιακή Εμπειρία

 • Ιδιωτικό ιατρείο 2012 έως σήμερα
 • Κέντρο Αποκατάστασης “Λυδία EYROMEDICA” Αμυγδαλεώνας Καβάλας από τις 5/9/17 έως και σήμερα.
 • Ψυχιατρική Κλινική “Αγία Ειρήνη’ Χωριστή Δράμας 2015-2016
 • Κέντρο Αποκατάστασης “Αναβίωση” Σιταγροί Δράμας 2012-2014
 • Ειδικευόμενος Γιατρός
 • Αγροτικός Γιατρός
 • Οπλίτης Γιατρός

Μέλος

 •  Διαβητολογική Εταιρεία Ελλάδος
 • Ελληνική Ιατρική Εταιρία Παχυσαρκίας
 • Εταιρία Γενικής – Οικογενειακής Ιατρικής