Καλωσορίσατε στην ιστοσελίδα του ιατρείου μας


  Τηλέφωνα Επικοινωνίας : 25210-25702 / 6948 463 600

Η εγγραφή στον Οικογενειακό γιατρό

Το σύστημα “οικογενειακός γιατρός” δεν λειτουργεί.

Η εγγραφή στον Οικογενειακό γιατρό είναι στην πράξη αδύνατη. Από την πρώτη Αυγούστου έχει γίνει επίσημη έναρξη του θεσμού. Οι γιατροί όμως απουσιάζουμε. Η σύμβαση που προτείνει ο ΕΟΠΥΥ είναι κάκιστη. Οι πενιχρές αμοιβές και οι άσχημοι όροι δεν μας επιτρέπουν να υπογράψουμε την σύμβαση.

Η πίεση που ασκείται από τον ΕΟΠΥΥ

Οι πολίτες έχουν μπερδευτεί. Σε κάθε έντυπο ηλεκτρονικής συνταγής αναφέρεται ότι ο οικογενειακός γιατρός είναι μια δωρεάν παροχή προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Χαρακτηριστικά γράφει ότι έχει γίνει αυτόματη αντιστοίχιση και ότι μέχρι την επόμενη επίσκεψη σας σε ιατρείο οφείλετε να έχετε επιλέξει οικογενειακό γιατρό. Λίγο αγχωτικό, δεν νομίζετε;

Χωρίς οικογενειακό γιατρό στην ουσία οι ασθενείς

Δεν υπάρχει ημέρα στο ιατρείο που να μην μας ρωτάνε οι ασθενείς τι γίνεται με το θέμα του Οικογενειακού Γιατρού. Παράλληλα ο ΕΟΠΥΥ έκοψε τις συμβάσεις με του παλιούς γιατρούς (οι νέοι γιατροί ήμασταν ούτως η άλλως αποκλεισμένοι) με αποτέλεσμα να εκβιάζονται γιατροί και ασθενείς.

Το σπάνιο είδος των οικογενειακών γιατρών 

Από τους 3000 – 3500 χιλιάδες οικογενειακούς γιατρούς που χρειαζόμαστε μόνο 450 έχουν υπογράψει τη σύμβαση. Όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού είναι ο ακρογωνιαίος λίθος κάθε συστήματος υγείας. Συντελεί στην καλύτερη υγεία των ασθενών και εξοικονομεί χρήματα στα ασφαλιστικά ταμεία.  Όμως για να έχουμε τα σωστά αποτελέσματα θα πρέπει να εφαρμοστεί στον γενικό πληθυσμό και όχι τμηματικά. Εάν δεν καλυφθούν όλοι οι πολίτες το σύστημα είναι άδικο και δημιουργεί ανισορροπίες.

Τυχεροί όσοι πρόλαβαν; Η μάλλον όχι

Έστω ότι είσαστε από τους λίγους που κατάφεραν να κάνουν αντιστοίχιση με κάποιον γιατρό. Τι θα κάνετε στην περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο δεν είστε ευχαριστημένοι; Θεωρητικά έχετε το δικαίωμα να αλλάξετε γιατρό μετά από 6 μήνες. Ποιες είναι όμως οι πραγματικές επιλογές όταν υπάρχουν μόνο 450 σε όλη την Ελλάδα; Τι πίεση νιώθει ο γιατρός να παρέχει υψηλές παροχές για να μην σας χάσει; Καμία!!! Ο γιατρός θα προτιμήσει να πάρει την θέση σας κάποιος άλλος, λιγότερο απαιτητικός. Αυτό δεν είναι οικογενειακός γιατρός. Αυτό είναι δημοπρασία. 

Μία αποτυχημένη διαφημιστική καμπάνια

Ο ΕΟΠΥΥ διαφημίζει ένα προϊόν που δεν υπάρχει στα καταστήματα. Προκαλεί μια ψευδή και μεγάλη προσμονή. Όλοι γνωρίζουν ότι πρώτα φτιάχνεις το προϊόν και μετά αναγγέλλεις την ύπαρξή του. Χωρίς πρώτη ύλη (οικογενειακοί γιατροί) απορώ τι προϊόν θα παραδοθεί στους καταναλωτές (πολίτες).

 

Εδώ θα βρείτε τις πληροφορίες για την εγγραφή σας σε οικογενειακό γιατρό (πληροφορίες για ασθενείς)

Εδώ θα δείτε  την σύμβαση που μας προτείνει ο ΕΟΠΥΥ 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 + 14 =